Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Премиера за 50 години Балетна формация "Търговище".

С балетен спектакъл "Конче Вихрогонче" ще отбележим един много сериозен юбилей - 50 години от създаването на Балетна формация "Търговище".

Представленията ще бъдат две, премиерата е на 18 октомври, понеделник, в следващата вечер е следпремиерното представление. Началният им час е 18.30ч., мястото - Драматичен театър-Търговище.

Покани - от понеделник следобед, в Младежки дом, стая "Информация", ет.1. Ще се спазват епидемиологичните предписания за заетост на залата до 50%.

Подобен тип балетен спектакъл е правен в Търговище за последно преди близо 30 години. Като цяло в страната изключително рядко се поставят класически балетни спектакли, които да се изпълняват от самодейни състави.

Въпреки трудното време и епидемиологичните ограничения, които пречат на нормалния работен процес в залата, момичетата от Балетна формация "Търговище" и техните ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян, вложиха много желание и усилия, за да сбъднат мечтата, наречена "Конче Вихрогонче". Адаптацията и режисурата са на доц. д-р Желка Табакова, хореографията на д-р Бонка Матова и доц. д-р Желка Табакова.

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2023

design compaskom©.