Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Още 16 младежи направиха своята стъпка с "Твоята стъпка"

В края на календарната година Младижки дом-Търговище организира тренинг за личностно развитие, наречен „Твоята стъпка”. Включиха се 16 младежи на възраст от 14 до 20 години, които съпреживяха своето лично и взаимно опознаване и откриха, че да бъдат заедно в този път е чудесно. Фасилитатор на преживяването бе отново Никола Димов. Той е дизайнер на обучителни програми и тренинги за личностно развитие, базирани на преживяване от 6 години. Има шарен доброволчески и предприемачески опит.  Заедно с него младежите търсиха и опознаваха себе си, както и голямото многообразие от възможностите за бъдеща реализация.

В два пълни дни участниците направиха крачки към своята "сладка зона", разбирайки и потвърждавайки своите личност, интереси, способности и ценности. Тренингът разчиташе на учене чрез преживяване в група, където младежите експериментират, изследват и създават знание чрез движение и активности. Теоретичната рамка и подкрепа в тренинга идва от кариерни методи, използвани в 80% от компаниите, генериращи голяма печалба на световно ниво.

Ето много малка част от обратната връзка, която получихме след тренинга:

Запознах се и се опознах с много хора, припознах себе си и се забавлявах.

Почти съм сигурна, че реших с какво искам да се занимавам занапред и как да го постигна, също така завързах нови приятелства и с времето започнах все повече и

повече да комуникирам и да се "отварям" към другите участници. Говорих си с всички и извлякох информация от всички, която ще ме мотивира и помага за в бъдеще : )

Научих се да бъда по съобразителна към емоциите, научих още повече неща за себе си подобрих уменията си за комуникация. Разбрах изключително много неща за себе си.

... научих как да наблюдавам себе си и това, което правя, така че да достигам до голямата картина. Установих, че трябва да премисля оценките, които поставям за действията си и да променя метода (системата, по която се случва оценяването).

Едни от най-значимите неща е че направих много нови приятелства, успях да разбера повече за себе си и определено ми помогна и ме насочи повече за бъдеща кариера Научих коя професия е правилната за мен. Какъв тип човек съм.

Първото е, че научих много нови думи, чието значение преди не знаех. Научих неща за себе си. Бях объркана. После се ориентирах в една посока и всъщност разбрах каква може би съм. Разбира се и създаването на приятелства. Запознах се с нови хора и това за мен е наистина ценно.

Най-значимите неща, които научих, че винаги има решение на даден въпрос, без значение на броя гледни точки. Разбирателството е ключов фактор за хармонията в един екип/социална група. Приятелството остава като един плюс след всичко преживяно.

Никола, благодаря за програмата, която си създал! ... не спирай да създаваш развиващи програми, защото те са наистина големи помощници (средства) за хората, които искат да се развиват, да изграждат себе си. Благодаря за всички усилия, които полагаш това да се случва!

Това което бих казала е адмирации за това, което прави и благодарност за това, че ми помогна и ми откри нов светоглед .Със сигурност искам да участвам в нови тренинги.

Само благодарности към организаторите. Искам да кажа, че така помагате на хората да достигнат до цялостта си, много или малко. Страхотен проект изпълнен с млади, жизнени и весели хора.

Благодаря че организирате подобни мероприятия, прекрасни са и помагат за личностното и кариерното ориентиране.

Благодарна съм, че ни се предоставя такава възможност за развитие. Подкрепата на младите хора е прекрасна. Благодаря за изживяването!

Да продължават да го правят, защото е много полезно за нас и разбираме и научаваме нови неща, интересно е всичко това което се прави и смятам че на много хора ще им бъде полезно.

назад

Copyright © www.cmditg.com 2023

design compaskom©.