Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Заповядайте на балетния спектакъл "Конче Вихрогонче"

На 28 април, в Концертната зала на Младежки дом- Търговище, можете да гледате балетния спектакъл "Конче Вихрогонче", създаден по повод 50 години Балетна формация "Търговище".


Покани - от 19.04.2022г. в стая "Информация" на първи етаж.

 

Премиерата на класическото произведение по приказка на Пьотър Ершов и музика на Цезар Пуни бе представена на сцената на драматичния театър в града на 18.10. 2021г.

На сцената на Младежки дом отново ще излязат танцуващи деца и младежи на възраст от 5 до 19 години, настоящият състав на  Балетна формация "Търговище", с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева.

Подобен тип балетен спектакъл е правен в Търговище за последно преди близо 30 години. Като цяло в страната изключително рядко се поставят класически балетни спектакли, които да се изпълняват от самодейни състави.

Адаптацията и режисурата са на доц. д-р Желка Табакова, хореографията на д-р Бонка Матова и доц. д-р Желка Табакова. Костюми - Лиляна Пантелеева, Мариана Петрова и Спортлайн. Музикална обработка - Живко Марев. Ръководител и педагог-хореограф  - Севдалина Стойчева, Доайен - Мариам Макарнаян.

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2022

design compaskom©.