Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Годишни награди за ДФА"Шарено герданче" и за Балет "Вега"

На тържествена церемония в Драматичен театър-Търговище, Община Търговище връчи годишните награди за образование, наука, култура и изкуство по повод 24 май.
Два състава на Центъра за младежки дейности и инициативи бяха отличени в категорията „Самодейно творчество“ - Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“, с ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева и Школа за модерен балет „Вега“, с ръководител Марианна Савова.

"Категория Самодейно творчество Награда за:

Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“ към ЦМДИ с художествени ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева. По повод 20 години от основаването на формацията. С десетки творчески постижения от конкурси в страната и извън нея. С множество награди и признания, популяризирайки българския фолклор сред младите хора. Всеки творчески сезон е тяхно ново стъпало в израстването им, носещ нови сериозни успехи.

Диплом получава и Школа за модерен балет „Вега“ към ЦМДИ с художествен ръководител Марианна Савова. Близо 30 години „Вега“ е символ на новаторство и смели хореографски решения, прецизна техника, на нови и все по-ярки творчески вдъхновения. Със своите успехи школата прави сериозна заявка за трайно присъствие в културния живот на Търговище. Наскоро Модерен балет „Вега“ участва и в телевизионния проект на БТВ „България търси талант“, където зае призово трето място. Наградата е и по повод личния юбилей на Марианна Савова."

В категорията за предучилищно възпитание наградата получи Албена Димчева, старши учител в ДГ № 2 „Осми март“, която работи с подготвителната група на ДФА "Шарено герданче" в детското заведение.


назад

Copyright © www.cmditg.com 2023

design compaskom©.