Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

"Навици за успех" бе поредният ни тренинг за млади хора

 

В почивните дни Младежки дом - Търговище организира безплатен двудневен преживелищен тренинг за млади хора на тема „Навици за успех”. Включиха се 20 младежи от Търговище, на възраст от 14 до 22 години, отворени към нови начини за получаване на информация и за лично развитие.

Автор и водещ на тренинга бе отново Никола Димов - дизайнер и фасилитатор на преживелищни тренинги от 8 години. Заедно с него младежите обсъждаха как работи мозъкът и защо е важно това, какво означава навик, какви са здравословните и нездравословни навици на всеки, какво влияе положително и какво негативно на успеха,  как да работи позитивно, а не негативно поставянето на цели.

В двата дни на тренинга „Навици за успех” младежите преминаха през много активности, обърнаха се към себе си, за да осъзнаят как постигат целите си и от какво имат нужда, за да го правят по-ефективно. Навикът бе разгледан като цикъл от действия, включващ знаци от средата, придаване на смисъл, копнеж, мотив, очаквана награда, планиране, мислене и последователни стъпки за изграждането му. Всеки разработи своите малки стъпки към постигането на нещо конкретно. Този личен план за развитие на умения се подреди като пъзел, в резултат на обсъжданията през двата дни и споделянето на различни гледни точки от всеки участник.

ГАЛЕРИЯ

Водещият на тренинга Никола Димов е ННК обучител, сертифициран кариерен консултант (GCDF), психодрама консултант, Trauma and Wellbeing Practitioner, дипломант по психология и продължава специализацията си в психодрама с възрастни, деца и младежи. Част е от екипа на "Училища за пример" на Заедно в час като ментор на училищни екипи, част е от звеното обучители към Центъра за развитие на човешките ресурси, Тръста за социална алтернатива и ВИА СИВИК. Основател е на Сдружение "ТОЧКА - ЗАПЕТАЯ".

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.