Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

"Лешникотрошачката" - красота, радост и удовлетворение

 

В завладяващ празник за сетивата се превърна спектакълът "Лешникотрошачката" на Балетна формация "Търговище". Той се състоя снощи в Драматичен театър и бе коледен подарък за жителите на града от Младежки дом и Община Търговище.
На сцената излязоха с много вълнение и професионално отношение деца и младежи от всички възрастови групи на състава, най-малките едва 4 годишни. Те пресъздадоха с танц приказката на Е. Т. А. Хофман "Лешникотрошачката и царят на мишките". Започнаха с коледното тържество в дома на Клара и продължиха с приказни истории от Царството на снежинките и Захарното царство.
Постановката и хореографията на спектакъла са на Жени Господинова, която като дете е възпитаник на Балетна формация "Търговище", а сега живее в Канада, където има своя балетна школа. Адаптацията е на Севдалина Стойчева. Тя заедно с доайенът на формацията Мариам Макарнаян репетираха ежедневно, с много отдаденост и желание, с прекрасните балерини от състава, за да завладеят зрителите с приказност и красота.

Галерия 1


Галерия 2


Галерия 3

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.